Genietmomentje

Je moest het wel even weten, anders had je nooit vermoed dat vorige vrijdag in Ahoy een ‘Lekker Leven Festival’ plaatsgreep. Zelfs tot vóór het gebouw maakte het ‘Lekkere Leven’ een uitgebluste indruk: geen vlag, geen reclameposter, geen vertier.
‘Lekker Leven Beurs’

Binnen stonden de standhouders werkeloos achter hun kraam. De één met gezond snoep, de ander met droge worst en de derde met massieve chocoladeballen met smaakaroma. ,,Die ballen moet je niet doorbijten, hoor”, waarschuwde de verkoopster, ,,want dan krijg je een explosie in de mond. Rustig laten smelten bij een kop koffie. Voor het ultieme genietmomentje.”

De ‘Lekker Leven’-industrie heeft zo haar eigen taal. De veldboeketten-bezorger had het over ‘kakelverse bloemen’, de mode-presentatrice over ‘knuffeljassen’ en de handelaar in zorgproducten over ‘ergonomische shiatsumassagegordels’. Met die gordels kun je je nek of rug masseren. Geen levende masseur meer nodig op het ‘Lekker Leven Festival’.

Bij de ‘Zoetstof is oké’-kraam kwam de eerste ‘win-winsituatie’ om de hoek kijken. Een bezoeker vroeg aan dit uitgangbord van de frisdranken- en bakkerij-branche wat aspartaam was (had hij iets over gelezen in een foldertje). ,,Dat is een kunstmatige zoetstof in lightproducten”, zei de ‘Zoetstof is oké’-mevrouw. De man moest meteen een enquête invullen wat hij van die informatie vond. ,,Voor ons beiden een win-winsituatie”, jubelde de mevrouw.

Lekker leven. Wat is dat eigenlijk? Nou, in elk geval heel veel. Van een eenzame clown die de beursbezoeker ‘een beetje voor de gek houdt’ tot een spiritueel healer van AstroTV die er ‘nooit naastzit.’ En van jongleren met dementerenden tot filosofisch strandwandelen. Ook het dier hoort er bij. Een kraslot van een euro voor het dier in nood. ,, Een winwin-situatie”, riep de standhouder. De tweede al deze middag.

Een oude, grijzende heer bood zich aan als helderziend, -horend en -wetend. Dat is nogal wat alles bij elkaar, en de logische vraag was dan ook of er voor de cliënt nog wel iets overbleef. De wijze man wees naar een bordje bovenin zijn kraam: ‘Tijdens eerste consult mond houden. Niets zeggen.’ Ook dat is ongetwijfeld een ultiem genietmomentje.

Massieve chocoladeballen met smaakaroma nóóit zomaar doorbijten!

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/14/ultiem-genieten-13407983-a1577025

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *