‘Uitgekeken’

In oktober 2016 is bij Kick Uitgevers in Rotterdam mijn bundel ‘Uitgekeken’ verschenen, mijn honderd beste tv-columns uit Trouw (2010-2016).

uitgekeken

Signeren met mijn uitgever Matty Verkamman (r) van Kick Uitgevers.
Signeren met mijn uitgever Matty Verkamman (r) van Kick Uitgevers.

In november 2012 heeft tv-presentator Cees Grimbergen (ooit NCRV, nu Max) het eerste exemplaar van mijn boek ‘De menselijke maat’ overhandigd aan Henk Hagoort, voorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep.

Henk Hagoort met het eerste exemplaar.
Henk Hagoort met het eerste exemplaar.
Mijn goede vriend Klaas Vos (r) in gesprek met Cees Grimbergen.
Mijn goede vriend Klaas Vos (r) in gesprek met Cees Grimbergen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘De menselijke maat’is een boek over dwarse, eigenzinnige mensen uit de hoek van media, religie en wetenschap. Een IKON-dominee als wijlen Wim Koole die zich ‘bekeert’ tot het atheïsme, mediapsycholoog Jaap van Ginneken die waarschuwt voor  het voortdurende bedrog van marketing en media, of de rebelse Rotterdamse dominee Visser.  Jezus zou zeker ruzie krijgen met Leefbaar Rotterdam, is zijn overtuiging. Het zijn mensen die hun eigen maat bepalen. In interviews en portretten probeert Pekelder te achterhalen wat hen beweegt. Wat geeft hun leven betekenis, wat is hun hoop, hun angst, hun visioen? De lezer hoort het uit de mond van oud-minister Agnes van Ardenne, kardinaal Simonis, VU-professor Irene Costera Meijer, Hans van der Togt, Ton Planken, Willibrord Frequin, bisschop Bär, hoogleraar Henri Beunders en vele anderen. Een zoektocht naar zingeving, kwaliteit, schoonheid en waarheid, afgewisseld met reportages, analyses en hier en daar een luchtigheidje. Dat alles in het besef dat het goede, in al zijn verschillende betekenissen,  er wel degelijk toe doet in de wereld. ‘De menselijke maat’, U2pi BV Voorburg, ISBN 978-90-8759-308-7, 400 pagina’s, € 24,50,–, info@jouwboek.nl

Of via bol.com: /https://www.bol.com/nl/p/de-menselijke-maat/9200000009598889/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *